Ciorbă de praz cu peşte

Ciorbă de praz cu peste jpeg

Prazul, cunoscut pentru aroma lui mai dulce decât ceapa, pe care o înlocuieşte cu succes, este bogat în vitaminele A, B, C, E, K, în minerale, potasiu, calciu, magneziu, fibre alimentare, zinc, fier şi mangan. Excelent pentru circulaţie şi boli cardiovasculare este foarte gustos şi perfect pentru mâncăruri.

Peştele trebuie să fie nelipsit din orice alimentaţie echilibrată. Bogat în grăsimi esenţiale Omega 3 este foarte bun în menţinerea şi dezvoltarea performanţei intelectuale. Carnea de peşte reduce riscul afecţiunilor cardiace. Este foarte important în alimentaţia copiilor, fiind foarte bun pentru memorie şi foarte bun în creştere. Aşadar, această combinaţie de ciorbă de praz cu peşte este o reţetă delicioasă şi foarte sănătoasă.

Ingrediente Ciorbă de praz cu peşte:

- 1 kg de peşte (de care vă place) - 3 bucăţi mari şi albe de praz - 3 cepe - 1 ţelină - 4 căţei usturoi - Sare şi piper - Ulei

Mod de preparare Ciorbă de praz cu peşte:

O reţetă simplă de ciorbă de praz cu peşte, pe care o puteţi face foarte rapid, este excelentă pentru o masă uşoară, care vă oferă vitaminele de care aveţi nevoie vouă şi întregii familii.

Se taie legumele cuburi, iar prazul rondele. Se pun la foc mic în ulei şi se lasă la călit. După ce s-au călit bine, se adaugă 3 litri de apă. Se curăţă şi se striveşte usturoiul şi se pune peste apă la fiert, împreună cu sarea şi piperul.

După ce au fiert bine, se trece ciorba printr-o sită şi se pune la fiert cu bulionul, să dea într-un clocot. Se curăţă peştele apoi, se desface şi se taie în bucăţi. Se pune la fiert în zeama strecurată aproximativ 30 de minute. Se poate adăuga la sfârşit borş sau zeamă de lămâie pentru a acri ciorba! Se serveşte cu poftă şi foarte fierbinte!