Ciorbă de sfeclă

Ciorba de sfecla jpeg

Ştiaţi că sfecla este o sursă importantă de potasiu şi acid folic, vitamina B9, cu ajutorul cărora scade tensiunea arteriala? Nu uitaţi că trebuie să ţineţi cont de ceea ce mâncaţi, astfel vă protejaţi organismul.

Ingrediente:

1 kg sfeclă 3 -4 morcovi 4 cepe 1 cartof 2-3 linguri ulei borş smântână (opţional) leuştean pătrunjel sare

Mod de preparare:

Zarzavatul şi ceapa se dau pe răzătoare şi se călesc în ulei aproximativ 2 minute. Se adaugă 1 l de apă fierbinte şi se fierbe timp de 30 de minute. Se curăţă sfecla şi se dă pe răzătoarea cu găuri mari, apoi se curăţă şi cartofii şi se taie cubuleţe. Se pun în oală şi se lasă la fiert până se înmoaie.

Se acreşte ciorba cu borş şi se completează cu apă dacă este prea deasă.  La sfârşit se adaugă sare după gust. Se poate servi şi rece cu smântână.

FOTO pinterest.com



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg