Ciorbă de varză acră şi cârnaţi

Dacă ţi-a rămas ceva varză acră de la prepararea sarmalelor şi nişte cârnăciori poţi preparar o delicioasă ciorbă cu ambele ingrediente.
Ingrediente (6-7 porţii)
2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 2 linguri orez 1 cârnat afumat 2 căni zeamă de varză acră câteva frunze de varză acră 1 ardei gras sare piper 1 lingură pastă de ardei 2 linguri bulion sau pastă de tomate 1 legătură pătrunjel, opţional ulei smântână, opţional
Mod de preparare
Tai în felii cârnatul şi-l prăjeşti în foarte puţin ulei. Adaugi ceapa şi ardeiul gras tocate, morcovul dat prin răzătoare şi cartofii cuburi. Laşi câteva minute să se înăbuşe.
Acoperi cu apă, laşi 15 minute, apoi pui orezul, varza mărunţită şi zeama ei. Condimentezi după preferinţă şi laşi la fiert. Spre sfârşit adaugi pasta de tomate şi pe cea de ardei, amesteci bine şi serveşti cu pătrunjel şi, la alegere, smântână.