Ciorba de varză cu afumătură

profimedia ciorba varza jpeg

Ciorba de varză cu afumătură, o reţetă minunată pentru o zi rece de iarnă.

Ciorba de varză cu afumătură

O ciorbă cu ingrediente de sezon, varză şi afumătură, care se prepară uşor, ideală pentru o zi rece de iarnă.

Dificultate mică/Preparare/1 h 30'/6 porţii

Ingrediente:

1 varză de 400 g

1 kg coaste de porc afumate

1 ceapă

1 morcov

½ ardei roşu

1 roşie

200 ml suc de roşii

sare, piper

cimbru uscat

pătrunjel proaspăt

Ciorba de varză cu afumătură

Mod de preparare:

Tai coastele, le pui într-o oală, la foc mic şi le rumeneşti sub capac. Între timp, pregăteşti legumele. Ceapa şi ardeiul le tai cubuleţe, iar morcovul îl dai prin răzătoare. Pui legumele peste coaste şi le laşi la călit 5-7 minute, amestecând frecvent. Torni 2,5 l de apă şi laşi ciorba să fiarbă, la foc mic, o oră, apoi adaugi varza tăiată fâşii subţiri, roşia cubuleţe şi sucul de roşii.

Potriveşti gustul de sare şi piper. Mai laşi ciorba pe foc 20 de minute. La final, pui cimbru şi pătrunjel tocat, după gust şi o serveşti fierbinte.

FOTO: PROFIMEDIA