Ciorbă grecească de pui
Este una dintre cele mai gustoase ciorbe şi e perfecta pentru cei care iubesc ciorbele drese cu smântână.
Ingrediente pentru ciorbă grecească de pui
1 piept de pui cu os
1 morcov
1 rădăcină pătrunjel
½ ţelină
1 ceapă
2 linguri orez
zeama de la 1 lămâie
1 gălbenuş
150 g smântână
sare, după gust
pătrunjel
Cum faci ciorbă grecească de pui
Pui pieptul de pui la fiert în 3 l de apă cu sare, iar când
clocotește, adaugi rădăcinoasele tăiate în cuburi mari.
După ce carnea și legumele au fiert, strecori supa de legume și fierbi în ea
orezul spălat în prealabil în apă opărită. Separat, îndepărtezi carnea de pe
os, o tai cubulețe, iar când orezul e aproape fiert, o adaugi în supă și mai
lași pe foc să mai clocotească puțin. Legumele fierte nu le vei mai folosi.
O potrivești de sare și adaugi zeama de lămâie. O dregi cât e fierbinte, dar luată de pe foc, cu gălbenușul bătut bine, amestecat cu smântână. La final, adaugi pătrunjel tocat.