Ciuperci murate

Ciupercile murate sunt o delicatesă apreciată pentru gustul lor intens și textura plăcută, fiind ideale ca aperitiv sau garnitură alături de diverse mâncăruri.

ciuperci murate jpg

Ingrediente

2 kg ciuperci medii și mici

1 l apă

500 ml oțet de vin alb (5%)

50 g sare pentru murături

100 g zahăr

frunze de dafin

Mod de preeparare

Cureți ciupercile de impurități, tai părțile lemnoase ale codițelor și le speli sub jet de apă rece. Fierbi ciupercile în apă clocotită cu puțină sare 5 minute. Le scurgi și le lași să se răcească.

Într-o oală mare, amesteci apa, oțetul, sarea și zahărul. Adaugi frunzele de dafin și fierbi amestecul 10 minute.

Pui ciupercile blanșate în borcane sterilizate și adaugi în fiecare borcan frunze de dafin. Torni soluția fierbinte peste ciuperci, asigurându-te că sunt complet acoperite. Acoperi borcanele cu capace, le așezi într-o oală cu apă și le fierbi 20 de minute pentru conservare. După ce s-au răcit, le depozitezi într-un loc fără prea multă lumină.