Ciuperci umplute

Ciupercile sunt considerate de nutriţionişti un superaliment şi pot înlocui cu succes carnea. Încearcă o reţetă simplă de ciuperci umplute, uşor de preparat.
Ingrediente 6 ciuperci mari 1 ceapă tocată 80 g şuncă 80 g caşcaval 20 g telemea ½ cârnat, feliat unt ulei sare piper cimbru
Mod de preparare
Speli şi cureţi ciupercile, apoi le usuci. Tai codiţele mărunt şi le căleşti într-o tigaie, în puţin unt, împreună cu şunca feliată, ceapa şi cârnatul. Amesteci compoziţia cu caşcavalul ras şi cu telemeaua mărunţită. Potriveşti de sare şi piper.
Umpli ciupercile cu amestecul, le aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei şi le dai la cuptorul preîncălzit, la 200 °C, până se rumeneşte caşcavalul. Serveşti cu cimbru proaspăt.