Clătite braşovene cu brânza dulce şi stafide

clatite jpeg

Când vrei un desert simplu şi rapid clătitele sunt o idee excelentă. Iar când vrei o masă dulce şi săţioasă clătitele cu brânză dulce şi stafide sunt recomandarea noastră. Ţin de foame, sunt delicioase, uşor de făcut şi cât de poate de puţin costisitoare. Este tot ce îţi doreşti la o masă uşoară.

În umplutura pentru clătite se pot pune şi fructe alături de stafide sau chiar nuci, alune sau migdale, în funcţie de preferinţă. Ele ies la fel de bune şi simple, dar cu cât mai multe ingrediente, cu atât mai gustoase.

Ingrediente Clătite braşovene cu brânza dulce şi stafide:

Pentru aluat:

  • 300 de ml de lapte
  • Un ou
  • Zahăr după gust
  • Făină cât este nevoie
  • Esenţe de rom sau vanilie
  • Jumătate de pahar de apă minerală

Pentru umplutura de brânză:

  • 250 de grame de brânză dulce de vaci
  • O cană de smântână
  • Stafide
  • Esenţă de rom
  • Coajă de lămâie
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • Zahăr după gust

Mod de preparare Clătite braşovene cu brânza dulce şi stafide:

Pentru aluat se pun toate ingredientele într-un castron înalt şi se amestecă bine cu telul sau mixerul. Apoi, într-o tigaie aderentă se pune un polonic de aluat în tigaia încinsă. Umplutura se face amestecând ingredientele bine. Clătitele braşovene se înfăşoară în formă de pătrat, după ce se umplu cu umplutura de brânză şi stafide.

Apoi, pe o farfurie de aluminiu se îmbracă clătitele în zahăr vanilat şi se bagă timp de două minute la cuptorul cu microunde. Clătitele vor deveni extrem de crocante şi bune, datorită zahărului care se va topi frumos.

Această reţetă este pentru două persoane, adică ies două clătite mari, foarte gustoase. Pentru mai multe clătite se pun 2 ouă şi mai multă făină, lapte şi apă minerală. De altfel, clătitele se pot stropi şi cu dulceaţă, după gustul fiecăruia.