Clătite cu brânză dulce şi stafide

1 shutterstock 1594487164 jpg jpeg

Sunt calde, pufoase, aromate, delicate. Scăldate într-un sos de smântână şi nu te mai poţi opri. Nu mai sta pe gânduri şi prepară acum aceste clătite incredibile!

Ingrediente

Pentru clătite:

2 ouă mari

200 ml lapte

150 g făină

1 praf de sare

30 ml ulei de floarea-soarelui

Pentru umplutură:

400 g brânză dulce de vaci (sau urdă dulce, ricotta etc.)

100 g smântână fermentată

150 g zahăr

1 esenţă vanilie

50 g stafide aurii

30 ml esenţă de rom

unt, pentru uns

smântână, pentru servit

zahăr pudră, pentru decor

Torni esenţa de rom peste stafide şi le laşi la hidratat.

Într-un bol adânc, mixezi toate ingredientele pentru clătite, până obţii un aluat omogen  mai dens. Le coci şi le laşi deoparte.

Amesteci brânza dulce de vaci cu smântâna, zahărul şi esenţa de vanilie. La final, încorporezi stafidele hidratate. Umpli clătitele cu această compoziţie, sigilezi capetele şi le pui într-un vas uns cu puţin unt. Le dai la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute.

Le serveşti calde, cu smântână, decorate cu zahăr pudră.

FOTO Shutterstock