Clătite cu brânză dulce şi stafide

Sunt calde, pufoase, aromate, delicate. Scăldate într-un sos de smântână şi nu te mai poţi opri. Nu mai sta pe gânduri şi prepară acum aceste clătite incredibile!
Ingrediente
Pentru clătite:
2 ouă mari
200 ml lapte
150 g făină
1 praf de sare
30 ml ulei de floarea-soarelui
Pentru umplutură:
400 g brânză dulce de vaci (sau urdă dulce, ricotta etc.)
100 g smântână fermentată
150 g zahăr
1 esenţă vanilie
50 g stafide aurii
30 ml esenţă de rom
unt, pentru uns
smântână, pentru servit
zahăr pudră, pentru decor
Torni esenţa de rom peste stafide şi le laşi la hidratat.
Într-un bol adânc, mixezi toate ingredientele pentru clătite, până obţii un aluat omogen mai dens. Le coci şi le laşi deoparte.
Amesteci brânza dulce de vaci cu smântâna, zahărul şi esenţa de vanilie. La final, încorporezi stafidele hidratate. Umpli clătitele cu această compoziţie, sigilezi capetele şi le pui într-un vas uns cu puţin unt. Le dai la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute.
Le serveşti calde, cu smântână, decorate cu zahăr pudră.
FOTO Shutterstock