Clătite de dovlecei

1 captura de ecran din 2019 06 28 la 19 58 24 png png

O mâncare proaspătă şi delicioasă, mai ales că e vară şi trebuie să profităm de apariţia dovleceilor pe piată. Serveşte aceşte clătite cu un sos de smântână şi usturoi, care merge ideal cu dovleceii.

Ingrediente:

2 dovlecei 170 g făină 400 ml lapte 100 g caşcaval 2 ouă 1 linguriţă praf de copt 2 linguri ulei sare piper mărar

Mod de preparare:

Dă dovleceii prin răzătoare şi caşcavalul. Bate ouăle cu sare şi piper şi mărarul tocat. Pune şi dovleceii raşi în acelaşi castron, apoi adaugă făina şi praful de copt. Amestecă bine şi adaugă laptele şi uleiul.

Între timp, ia o tigaie neaderentă, pune puţin ulei şi lasă să se încingă.

Ia câte un polonic din aluatul obţinut şi pune câte o clătită, pe care o găteşti pentru 2-3 minute pe fiecare parte,

Prăjeşte toate clătitele şi apoi prepară sosul de smântână: combină într-un bol smântâna, usturoiul trecut prin răzătoarea mică, puţin mărar şi poţi servi clătitele.