Clătite gratinate

Clatite jpeg

Extrem de aromat şi uşor de preparat, prazul este vedeta incontestabilă a acestei reţete de clatite gratinate.

Ingrediente:

Pentru aluat: 500 ml apă minerală 500 ml lapte 3 ouă 4 linguri de ulei 1 praf de sare făină 3 linguri de ulei pentru copt

3 fire de praz tăiate rondele fine

2 ouă

100 g caşcaval ras

150 ml smântână

1 lingură ulei

sare

piper

100 g caşcaval ras

8 felii bacon

Mod de preparare:

Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi pui făină până obţii o compoziţie curgătoare de consistenţa smântânii. Baţi bine ingredientele, apoi le coci.

Pentru umplutură căleşti prazul într-o lingură de ulei. Potriveşti de sare şi piper şi dai deoparte. Laşi la răcorit. Baţi ouăle cu smântâna şi cu caşcavalul ras şi torni în amestecul de praz. Umpli clătitele gratinate, le pui într-un vas, uns în prealabil, aşezi printer ele feliile de bacon şi presari caşcavalul ras.

Dai aceste clatite gratinate la cuptorul încins şi ţii până capătă o frumoasă culoare aurie.

Clatite cu doua umpluturi

Clatite cu doua umpluturi

Clatite cu nuci si caise

Clatite cu nuci si caise

Clatite cu mandarine

Clatite cu mandarine