Clătite gratinate
Extrem de aromat şi uşor de preparat, prazul este vedeta incontestabilă a acestei reţete de clatite gratinate.
Ingrediente:
Pentru aluat: 500 ml apă minerală 500 ml lapte 3 ouă 4 linguri de ulei 1 praf de sare făină 3 linguri de ulei pentru copt
3 fire de praz tăiate rondele fine
2 ouă
100 g caşcaval ras
150 ml smântână
1 lingură ulei
sare
piper
100 g caşcaval ras
8 felii bacon
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru aluat şi pui făină până obţii o compoziţie curgătoare de consistenţa smântânii. Baţi bine ingredientele, apoi le coci.
Pentru umplutură căleşti prazul într-o lingură de ulei. Potriveşti de sare şi piper şi dai deoparte. Laşi la răcorit. Baţi ouăle cu smântâna şi cu caşcavalul ras şi torni în amestecul de praz. Umpli clătitele gratinate, le pui într-un vas, uns în prealabil, aşezi printer ele feliile de bacon şi presari caşcavalul ras.
Dai aceste clatite gratinate la cuptorul încins şi ţii până capătă o frumoasă culoare aurie.