Clătite japoneze

Îţi propunem o provocare pentru astăzi: încearcă să prepari şi să guşti cele mai pufoase clătite de până acum, după o reţetă tradiţional japoneză.
Ingrediente
- 4 gălbenuşuri
- 50 ml lapte
- 20 ml ulei
- 80 g făină
- ½ linguriţă praf de copt
- 5 albuşuri
- 40 g zahăr pudră
- esenţă de vanilie, după gust
Mod de preparare
Freci gălbenuşurile cu laptele şi uleiul 2 minute, apoi adaugi esenţă de vanilie, după gust. Freci cu telul până obţii o compoziţie cremoasă, care face bule la suprafaţă. Încorporezi făina şi praful de copt amesteci până obţii o cremă mai groasă, dar care curge de pe tel.
Separat, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul pudră. Încorporezi albuşurile treptat peste gălbenuşuri, amestecând cu mişcări uşoare. Ungi o tigaie antiaderentă cu câteva picături de ulei, pe care le întinzi uniform cu un prosop de hârtie, şi o aşezi pe foc mic.
Pui compoziţia de clătite într-un poş şi formezi clătitele în tigaie, în interiorul unui inel metalic de inox (cu diametrul între 6 şi 10 cm). Acoperi tigaia cu un capac şi laşi 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte clătita.
Repeţi operaţia până termini compoziţia. Serveşti clătitele cu dulceaţă, compot sau cu sosul preferat.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Clătite cu aluat din banane, fără lapte.
Clătite cu aluat din banane, fără lapte
