Clătite umplute cu varză murată

clatite cu varza murata jpeg

Folosit cu precădere în preparate cu varză, chimenul poate da o aromă specială şi tocăniţelor de miel, fripturilor de porc sau gâscă şi cartofilor copţi. În bucătăria ungurească, acest condiment este folosit pentru a parfuma gulaşul, brânzeturile, aperitivele şi toate mâncărurile consistente. Foloseşte chimen şi la prepararea acestor clătite umplute cu varză murată.

Clătite umplute cu varză murată - Ingrediente (10 clătite)

Pentru clătite 150 g făină integrală 50 g făină albă 2 ouă sare circa 300 ml lapte puţin ulei pentru prăjit

Pentru umplutură

1 ceapă mare

100 g bacon

2 linguri ulei

500 g varză murată

1 linguriţă seminţe de chimen

2 cârnaţi picanţi

Clătite umplute cu varză murată - Mod de preparare

Se bat ouăle cu un vârf de cuţit de sare şi laptele. Se adaugă treptat ambele tipuri de făină cernută în prealabil, amestecându-se bine. Se pune aluatul la figider să se odihnească 30 de minute. Se taie baconul fâşii subţiri şi se căleşte împreună cu ceapa tocată mărunt în 2 linguri de ulei încins. Se adaugă varza murată tocată fideluţă, chimenul, puţină apă şi se lasă să fiarbă, acoperit, 15-20 de minute. Se coc clătitele, rând pe rând, şi se ţin la cald. Se aşază pe fiecare clătită varză călită şi felii subţiri de cârnaţi, se rulează cât mai strâns şi se servesc.