Coaste de miel cu măsline

coaste miel jpeg

Unii ar zice că nu se poate masă de paşte fără carne de miel. Eu una nu mă încadrez în această categorie dar asta este altă discuţie. Însă pentru cei care vor să se bucure de o masă tradişională şi specială avem o reţetă de coaste de miel cu măsline.

Ingrediente pentru coaste de miel cu măsline

10 coaste 1 crenguţă rozmarin 200 g măsline feliate 5 roşii 1 căpăţână usturoi 250 ml vin roşu sec zeama de la 1 lămâie 3 linguri ulei 200 g suc de roşii 2 foi dafin sare piper

Mod de preparare pentru coaste de miel cu măsline

Coastele de miel spălate şi curăţate le pui 2 ore într-un baiţ făcut din vin, usturoi curăţat şi feliat, foi de dafin, zeamă de lămâie, suc de roşii, crenguţa de rozmarin ruptă, sare şi piper, după gust.

Pregăteşti o tavă pentru cuptor, aşezi coastele de miel pe un pat de roşii spălate şi tăiate. Torni din baiţul în care au stat, stropeşti cu ulei, torni puţină apă caldă şi acoperi tava. O dai la cuptor cam 1 oră.

Scoţi folia, presari măslinele şi o mai ţii încă 20 de minute, stropind coastele din când în când cu sosul din tavă, până se rumenesc.