Cod în sos picant de roşii

1 shutterstock 178344290 jpg jpeg

Nicio masă fără peşte! Peştele conţine proteine uşor de digerat, fiind bogat în acizi graşi esenţiali Omega-3, vitaminele A, D, E, B12, dar şi minerale precum potasiu, fier, iod, fosfor şi seleniu? Aceste substanţe îmbunătăţesc vederea şi întăresc sistemul imunitar.

Ingrediente

400 g file de cod congelat

1 ceapă

3 roşii bine coapte

4 bucăţi roşii uscate

1 ardei iute roşu

3 linguri ulei de măsline

sare

piper

1/2 linguriţă zahăr

2 căţei usturoi

cartofi natur, pentru garnitură

Decongelezi codul, îl speli şi îl tai în două bucăţi. Îl prăjeşti în ulei de măsline, câte două minute pe fiecare parte şi îl scoţi pe o farfurie.

Speli roşiile, îndepărtezi cotorul, le tai în sferturi şi le pasezi în blender până obţii un piure. În aceeaşi tigaie în care ai prăjit codul, sotezi ceapa tocată 3-4 minute, apoi adaugi piureul de roşii, roşiile uscate tăiate bucăţele, ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat, zahărul şi usturoiul zdrobit.

Condimentezi cu sare şi piper, după gust şi laşi să fiarbă acoperit 15-20 de minute, până se îngroaşă sosul. Pui bucăţile de cod în sos şi mai ţii pe foc 5 minute, să se întrepătrundă aromele. Serveşti fierbinte, cu cartofi natur.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg