Colcannon, reţeta clasică de piure irlandez

Colcannon reteta de piure irlandez jpeg

Colcannon este un preparat tradiţional irlandez, făcut din piure de cartofi cu varză sau frunze de kale (un tip de varză furajeră, înrudit cu varza românească).

Varianta de colcannon sau piure irlandez pe care ţi-o prezentăm este făcută cu un piure cremos de cartofi, varză fiartă şi ceapă verde, ingrediente completate în mod perfect de puţin unt. Vei descoperi astfel o garnitură ideală, care poate fi servit cu orice fel de fripturi.

Ingrediente

6-7 cartofi potriviţi 300 g varză tocată sare piper 120 ml lapte 2 linguri unt 6 fire de ceapă verde

Mod de preparare

Cureţi cartofii şi îi tai în câteva bucăţi mai mari. Îi acoperi cu apă şi îi laşi să fiarbă la foc mediu. Îi ţii pe foc până se înmoaie şi furculiţa îi străpunge cu uşurinţă. Îi scurgi foarte bine de apă.

Tai varza fideluţă sau fâşii mai late, în timp ce fierbi cartofii. Toci ceapa verde, inclusiv o parte din frunze.

Pasezi cartofii cu un mixer, adaugi sare şi piper, după gust, şi torni o cantitate suficientă de lapte ca să obţii un piure cremos.

Fierbi apă într-un vas, până dă în clocot, adaugi o jumătate de linguriţă de sare, pui varza tocată şi o fierbi până când se înmoaie, între 3 şi 5 minute. Când e gata, o scurgi bine.

Încorporezi varza fiartă şi ceapa verde în piureul de cartofi. Amesteci bine şi adaugi untul. Omogenizezi şi serveşti piureul cald.

Sursa + foto: recipesfoodandcooking.com

recipesfoodandcooking.com