Conopidă în sos de brânză

shutterstock 1119551237 jpg jpeg

Conopida nu este deloc un ingredient banal. Oferă-i timpul necesar de preparare şi mirodeniile potrivite şi îţi va dărui înapoi un gust preţios.

Ingrediente

  • 1 conopidă medie
  • 500 ml lapte integral
  • 2 linguri făină
  • 50 g unt
  • 100 g brânză care se topeşte (Cheddar, Gouda, caşcaval)
  • sare
  • piper
  • verdeaţă, pentru decor

Mod de preparare 

Cureţi de cotor şi de frunze conopida, o speli şi o rupi bucheţele, pe care le pui la fiert în apă clocotită cu sare, până se înmoaie puţin. Le dai deoparte şi le scurgi într-o sită. Într-o cratiţă, topeşti untul, adaugi făina şi torni laptele în fir subţire. Amesteci constant, până ce obţii o compoziţie omogenă. O fierbi câteva minute la foc mediu, presari brânza rasă şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi bucăţile de conopidă şi mai ţii pe foc 4-5 minute. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Conopidă murată în saramură

Conopidă murată în saramură

shutterstock 1642678870 jpg jpeg


Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg