Conopidă în sos de brânză

shutterstock 1119551237 jpg jpeg

Conopida nu este deloc un ingredient banal. Oferă-i timpul necesar de preparare şi mirodeniile potrivite şi îţi va dărui înapoi un gust preţios.

Ingrediente

  • 1 conopidă medie
  • 500 ml lapte integral
  • 2 linguri făină
  • 50 g unt
  • 100 g brânză care se topeşte (Cheddar, Gouda, caşcaval)
  • sare
  • piper
  • verdeaţă, pentru decor

Mod de preparare 

Cureţi de cotor şi de frunze conopida, o speli şi o rupi bucheţele, pe care le pui la fiert în apă clocotită cu sare, până se înmoaie puţin. Le dai deoparte şi le scurgi într-o sită. Într-o cratiţă, topeşti untul, adaugi făina şi torni laptele în fir subţire. Amesteci constant, până ce obţii o compoziţie omogenă. O fierbi câteva minute la foc mediu, presari brânza rasă şi asezonezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi bucăţile de conopidă şi mai ţii pe foc 4-5 minute. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock.com 

Încearcă şi reţeta de Conopidă murată în saramură

Conopidă murată în saramură

shutterstock 1642678870 jpg jpeg