Coq au vin – Cum se prepară cea mai căutată reţetă a anului trecut

Cocoş cu sos de vin, aşa se traduce reţeta care anul trecut a fost în topul căutărilor pe internet, la capitolul preparate culinare. Află care sunt ingredientele care îi dau savoare acestei mâncări delicioase, şi descoperă reţeta clasică franţuzească.
Ingrediente (2 porţii)
2 pulpe de pui, tăiate în jumătăţi 200 g cartofi noi 90 g bacon afumat 100 g ciuperci Champignon 5 haşme sau şalote (cepe franţuzeşti) 400 ml vin roşu 350 ml supă de pui 1 foaie de dafin 1 crenguţă rozmarin 2 crenguţe cimbru 1 lingură pastă de tomate 1 lingură amidon de porumb 1 lingură unt sare piper
Mod de preparare
Tai baconul fâşii subţiri, cureţi şi tai ciupercile în jumătăţi, tai cepele în sferturi şi cartofii cuburi.
Topeşti untul într-o cratiţă şi sotezi baconul, ciupercile, ceapa şi cartofii, le condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci. Le scoţi şi le dai deoparte.
Sărezi pulpele de pui şi le prăjeşti în aceeaşi tigaie. Când carnea s-a rumenit pe ambele părţi, adaugi pasta de tomate şi le sotezi împreună.
Torni jumătate din cantitatea de vin roşu, amesteci şi fierbi totul aproximativ 5-7 minute, până se evaporă alcoolul. Acum pui din nou legumele în cratiţă.
Torni restul de vin şi supa de pui. Adaugi foaia de dafin, cimbrul şi rozmarinul şi laşi să fiarbă la foc mediu aproximativ 30-35 de minute, acoperind vasul cu un capac. Îngroşi sosul cu amidonul de porumb. Adaugi sare şi piper, după gust. Serveşti imediat.
Sursa + foto: kitchenstories.io
Ciuperci picante în sos de vin
Ciuperci picante în sos de vin