Cornuleţe cu untură şi smântână

Cornuleţe cu untură şi smântână jpeg

Printre dulciurile tradiţionale care nu lipsesc de pe masa românilor în perioada Crăciunului sunt şi delicioasele cornuleţe cu untură şi smântână. Aceste cornuleţe fragede se fac destul de uşor şi nici nu sunt costisitoare. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru cornuleţe cu untură şi smântână şi cum se preparară:

Ingrediente necesare pentru cornuleţe cu untură şi smântână:

- 800 de grame de untură, - 800 de grame de smântână, - făină cât cuprinde, - un praf de copt, - 600 de grame de rahat, - un ou, - zahăr pudră pentru ornare.

Cornuleţe cu untură şi smântână – metoda de preparare:

Avem nevoie de un vad mai mare. În acesta, amestecăm bine untura cu smântâna (aceasta trebuie să fie de la temperatura camerei. Ea trebuie scoasă din frigider cu două-trei ore înainte de prepararea aluatului pentru cornuleţe cu untură şi smântână). Adăugăm oul şi amestecăm iar pentru câteva minute. Apoi, se pune praful de sare şi făina.

Se frământă un aluat potrivit – nici prea moale, nici prea tare. Când ajungem la consistenţa dorită de noi, ne oprim şi-l băgăm pentru jumătate de oră la frigider.

Spălăm masa de lucru, o ştergem bine şi, apoi întindem aluatul cu un făcăleţ într-o foaie nu prea subţire (nu este obligatoriu să înfăinaţi masa, deoarece compoziţia conţine grăsime şi nu se va lipi). Tăiem pătrăţele egale din aluat. Punem la fiecare pătrăţel o bucăţică de rahat şi rulăm de la un capăt la altul.

În tava de la aragaz se pune hârtie de copt, apoi se aşează cornuleţele. Le lăsăm la copt până se rumenesc uşor. Cornuleţele cu untură şi smântână se scot şi cât sunt fierbinţi se pudrează cu zahăr farin.

Cornuleţele cu untură şi smântână pot fi servite chiar şi dimineaţa, la micul dejun, alături de o ceaşcă cu cafea sau de o cană cu ceai de iasomie şi coji de portocală.

Poftă bună!