Costiţe cu sos barbeque

O reţetă ideală pentru serile în care ai musafiri şi vrei să pregăteşti o cină festivă. Aceste costiţe sunt extrem de fragede şi acoperite de un sos delicios barbeque
Ingrediente pentru costiţe cu sos barbeque
2 kg coaste de porc Ulei de măsline 2 linguriţe seminţe de chimen 1 legătură de mărar 2 ceapă murată în oţet 2 linguri maioneză 2 linguri iaurt 1 linguriţă jumătate de oţet de vin 6 morcovi 1/4 varză sos barbeque 180 ml ketchup 150 ml bere neagră 4 linguri sos Worcestershire 1 linguriţă muştar 4 linguriţe oţet 4 linguriţe sirop de porumb/miere
Mod de preparare coaste barbeque:
Încinge cuptorul la 100 de grade. Pune coastele într-o tavă, adaugă sare şi piper, ulei şi freacă-le bine pentru a le condimenta. Acoperă-le cu folie de aluminiu şi găteşte-le 7-8 ore cât să fie fragede.
Transferă coastele pe o altă tavă, înlătură grăsimea şi pune sosul din tavă la foc mare şi adaugă celelalte ingrediente. Lasă să fiarbă şi apoi dă focul mic până ce sosul se îngroaşă.
Dă coastele cu acest sos şi bagă-le din nou la cuptor pentru 20-40 de minute.
Între timp, pune într-o tigaie seminâele de chimen şi găteşte-le pentru 1 minut. Pune-le într-un bol mare, toacă mărarul şi ceapa, adaugă oţetul, sare şi piper şi amestecă bine.
Amestecă morcovul răzuit cu varza tocată fin, sare şi piper şi maioneză. Serveşte coastele cu această salată şi cu sosul obţinut mai devreme.