Coşuleţe cu ciuperci

Un aperitiv care cu siguranţă va face impresie printre invitaţii tăi.
Ai nevoie de
- 100 gr ciuperci feliate la borcan
- 1 buc ceapa rosie
- 1 buc ardei
- 4 buc foi plăcintă
- 3 căţei usturoi
- piper, mărar,sare
- 100 gr brânză proaspata
- 30 ml ulei
- 2 felii jambon
- 50 gr unt
- câteva scobitori, hârtie de copt
Pregătim ingredientele, toate curăţate. Ceapa, ardeiul, ciupercile şi jambonul se taie cubuleţe şi le punem la călit în uleiul bine încins. Când vedem ca încep să-şi schimbe culoarea, le luăm de pe foc şi lăsăm să se răcească. Adăugăm brânza proaspătă, mărarul, usturoiul tocat, sare şi piper. Se amestecă toate.
Foile şi untul se ţin la temperatura camerei, se unge o foaie pe o jumătate de parte, se împachetează, apoi se unge încă jumătate şi se împachetează. Se pune în forme de copt de silicon sau de hârtie. Adaugăm compoziţia şi se adună cu 3-4 scobitori, până se dă formă de coşuleţe. Punem hârtie într o tavă de copt şi aşezăm în tavă, dăm la cuptor la foc mediu cam 20 minute, până începe să se rumenească. Se lasă să se răcească. Se aşează pe platou, ornăm şi se pot servi. Poftă bună.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.
Text: Stoica Florin