Coşuleţe cu pastă de conopidă

SONY DSC jpeg

Cititoarea noastră Dorina Bandalâc, din Timişoara ne prezintă o reţetă simplă, dar care arată foarte bine, de coşuleţe cu pastă de conopidă.

Ingrediente

1 pachet foi de plăcintă 1 conopidă micuţă (400 g) 2 căţei de usturoi 3 linguri maioneză sare piper zeamă de lămâie ulei

Preparare

Laşi foile de plăcintă la decongelat. Tai pătrate cu latura de aproximativ 10 cm. Fiecare foaie o stropeşti cu ulei. Iei 4-5 pătrăţele şi le aşezi unul peste celălalt. Ungi o formă de muffins cu ulei.

Pătrăţelele de foi de plăcintă le aşezi în forme. Pui tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius, până când se rumenesc frumos foile de plăcintă.

Laşi coşuleţele la răcit. Desfaci conopida spălată în bucăţele şi o pui la fiert în apă cu sare. Când a fiert o strecori şi o pasezi.

O laşi la răcit. Toci usturoiul mărunt şi-l adaugi peste conopidă. Adaugi zeamă de lămâie după gust şi maioneză, potriveşti de sare şi de piper şi omogenizezi. Compoziţia o aşezi în coşuleţe, pe care le decorezi după bunul plac.