Cotlet de porc cu salată şi orez
Cotlet de porc cu salată şi orez: Ştiai că orezul negru este bogat în antioxidanţi care ajută cardiacii şi sporeşte activitatea cerebrală? De asemenea, previne riscul apariţiei diabetului şi este foarte bogat în fibre, care ajută la eliminarea toxinelor prin tractul digestiv.
Ingrdiente pentru cotlet de porc cu salată şi orez:
Ingrediente 3 felii cotlet de porc 2 cepe 1 căţel usturoi 100 ml vin alb 300 ml sos de roşii sare piper ulei Pentru garnitură 150 g orez negru 30 g unt sare, după gust Pentru salată 300 g mix de salată de primăvară 200 g roşii cherry 200 g castraveţi 200 g iaurt 1 căţel usturoi sare, după gust 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Cotletul de porc îl condimentezi cu sare şi piper şi îl pui într-o tigaie încinsă cu ulei. Îl rumeneşti pe ambele părţi, la foc iute. După aceea, adaugi în tigaie ceapa tăiată solzişori şi usturioul pisat. Acoperi tigaia cu capac şi laşi focul mic. Dpă trei minute, torni vinul. Mai laşi carnea la foc mic patru minute. Adaugi sosul de roşii. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. acoperi tigaia cu capac şi laşi mâncarea să se gătească la foc mic 30-35 de minute.
Pentru garnitură, laşi orezul să se înmoaie în apă rece 30 de minute, apoi îl speli în mai multe ape. Îl fierbi conform instrucţiunilor de pe ambalaj, acoperit cu un capac. În timpul fierberii, adaugi sare şi piper după gust şi untul.
Pentru salată, amesteci mixul de salată cu roşiile cherry. Adaugi castraveţii tăiaţi rondele, condimentezi salata cu sare şi torni uleiul de măsline. Iaurtul îl amesteci cu usturoiul pisat şi adaugi puţină sare. Torni peste salată sosul de iaurt.
Serveşti cotletul de porc în sos de roşii cu orez negru şi salată de primăvară.