Cotlet de porc la tavă

Marinarea este secretul oricărei fripturi reuşite. Această bucată întreagă de cotlet e aromată, rumenită, dar fragedă şi suculentă şi e friptura ideală pentru toată familia, la masa de Crăciun.
Ingrediente
1,5 kg cotlet de porc cu şorici, fără os (bucată întreagă)
1 linguriţă pudră de usturoi
1 lingură zahăr brun
3 linguri sos de soia
2 linguri ulei
sare
piper
200 ml vin alb, sec
2 morcovi
2 cepe
1-2 crenguţe rozmarin
Speli carnea, o usuci, ştergând-o prin presare cu şerveţele de hârtie şi crestezi şoriciul, ca să obţii un model în formă de romb. Faci o marinată din pudră de usturoi, zahăr brun, sos de soia, ulei, sare şi piper, după gust, apoi ungi bine carnea şi o dai la frigider, câteva ore sau peste noapte.
Transferi bucata de cotlet într-o tavă, cu şoriciul în sus. Torni vinul, pui morcovii şi cepele curăţate şi tăiate în bucăţi mari, adaugi rozmarinul şi o acoperi cu folie de aluminiu. O coci la 190 °C, o oră şi jumătate, îndepărtezi folia de aluminiu, reduci temperatura la 160 °C şi o mai laşi aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte şoriciul.
O serveşti caldă, cu legume şi, dacă doreşti, cu sos de hrean.
FOTO Shutterstock