Covrigei pufoşi umpluţi cu gem
Sunt puţin mai migăloşi de modelat, ar rezultatul final este o încântare atât pentru ocji cât şi pentru papilele gustative, mai ales dacă îi umpli cu gemul preferat.
De ce ai nevoie pentru covrigei
Pentru aluat
340 g făină
34 g zahăr pudră
34 g unt
2 gălbenuşuri
20 g drojdie
1 praf de sare
165 ml lapte
coaja de la o lămâie
Pentru umplutură
300 g gem de căpşuni
Cum se prepară covrigeii
Înmoi drojdia în jumătate din cantitatea de lapte şi o laşi deoparte. Separat, amesteci gălbenuşurile cu untul, restul de lapte, coaja de lămâie şi sarea. În drojdie adaugi zahărul, apoi torni amestecul peste compoziţia cu ouă. La final, adaugi făina cernută şi frămânţi aluatul până devine nelipicios şi elastic. Laşi aluatul la loc cald, acoperit cu un prosop, 20 de minute. Ulterior, îl frămânţi 2-3 minute, apoi îl laşi din nou deoparte alte 20 de minute.
Împarţi aluatul în două bucăţi. Întinzi o parte cu sucitorul şi decupezi 10 cercuri. Din cealaltă bucată modelezi şnururi răsucite pe care le aşezi peste fiecare cerc decupat. Pui covrigii într-o tavă tapetată şi-i laşi la loc cald 30 de minute. Ulterior, îi umpli cu gem de căpşuni şi-i dai la cuptorul preîncălzit 25-30 de minute.