Covrigi bavarezi

bavarezi jpg

Delicioşi atunci când sunt calzi, ii poti savura cu iaurt sau simpli.

Ingrediente

1 lingură zahăr

2 lingurițe ulei

1 linguriță sare roz de Himalaya

1 l apă

500 g făină albă

300 ml apă caldă

25 g drojdie proaspătă

1 ou

100 g bicarbonat de sodiu

Cum faci covrigi bavarezi

Dizolvi drojdia proaspătă în apa caldă cu o lingură de zahăr și lași să se dospească 5-10 minute. Adaugi făina, sarea, uleiul și amesteci bine până când se formează un aluat elastic și neted. Acoperi vasul cu un prosop curat și lași aluatul să crească până ce își dublează volumul.

Împarți aluatul în mai multe bucăți egale și modelezi covrigii: rulezi fiecare bucată de aluat între palme pentru a forma unui cilindru lung. Întinzi cilindrul cu degetele, astfel încât să rezulte un covrig lung și subțire, apoi rotești fiecare capăt al covrigului în sus pentru a forma o spirală.

Așezi covrigii pe o tavă sau pe blatul de lucru, îi acoperi cu folie alimentară și îi mai lași să crească încă 10-15 minute. Între timp, prepari soluția pentru înmuiat covrigii, dizolvând bicarbonatul într-un litru de apă și pui pe foc până aproape de fierbere. Stingi focul și scufunzi fiecare covrig până este bine acoperit cu lichid. Apoi îi așezi la scurs pe un grătar.

Preîncălzești cuptorul, așezi covrigii în tava tapetată cu hârtie de copt, apoi îi ungi cu ou și presari sare grunjoasă de Himalaya deasupra. Introduci tava 15-20 de minute sau până când devin aurii și au o crustă crocantă. Scoți covrigii din cuptor și îi lași să se răcească înainte de a-i servi cu iaurt sau simpli.