Covrigi pufoşi cu brânză
Prepară în casă cea mai bună reţetă de covrigi pufoşi cu brânză. Vei uita pentru totdeauna de cei de la patiserie!
Ingrediente
400 ml lapte cald
50 g drojdie
2 ouă
1 lingură zahăr
100 ml apă caldă
100 ml ulei
sare
1 kg făină
brânză răzuită
unt topit, pentru uns covrigeii
caşcaval
Cum se prepară
Amesteci drojdia cu zahărul, 100 ml lapte cald şi laşi maiaua la crescut. Între timp, cerni făina, adaugi ouăle şi sare după gust. Amesteci, separat, restul de lapte, uleiul şi apa şi omogenizezi. Răstorni maiua în făină, torni, în fir subţire, laptele şi frămânţi aluatul, îl ungi cu ulei şi îl laşi la crescut. Îl întinzi pe o masă presărată cu făină şi îl tai în fâşii late de 4 cm.
Întinzi pe fiecare brânză răzuită, după gust şi îi lipeşti marginile. Îi mai întinzi uşor cu mâna, apoi îi răsuceşti şi formezi covrigeii. Îi aşezi într-o tavă tapetată, îi ungi cu unt, îi presari cu caşcaval ras, după gust şi îi dau la cuptorul încins aproximativ 15 minute.
FOTO Shutterstock