Cozonaci cu fructe uscate

1 cozonac cu fructe uscate jpg jpeg

Masa de Paşti va fi mai deosebită cu acest cozonac cu fructe uscate!

De ce ai nevoie ca să prepari cozonac cu fructe uscate:

1 kg făină 300 g zahăr 6 ouă 2 cuburi drojdie proaspătă 300 ml lapte 1 praf de sare 250 g unt 300 g fructe uscate, după gust Pentru glazura de zahăr: 150 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 2 linguri zeamă de lămâie apă

Cum prepari cozonac cu fructe uscate:

Amesteci drojdia cu o linguriţă de zahăr, 2 linguri de făină şi cu puţin lapte. Laşi amestecul deoparte, la cald, până îşi dublează volumul. Separat, baţi ouăle cu restul de zahăr. Într-un alt bol pui făina cernută, maiaua, ouăle bătute cu zahărul, laptele şi sarea. Adaugi untul topit şi răcit şi fructele uscate tăiate cubuleţe. Frămânţi aluatul, apoi îl acoperi cu un prosop şi-l laşi la loc cald 2 ore. Pui aluatul pe masa tapetată cu făină. Îţi ungi mâinile cu ulei şi îl împarţi în două. Formezi două şnururi pe care le împleteşti. Pui aluatul într-o tavă cu hârtie de copt şi-l mai laşi la crescut încă 30 de minute. Coci cozonacul 45 de minute, la 180 °C. Pentru decor, amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie. Adaugi apă în fir subţire, amestecând cu un tel, până obţii o compoziţie suficient de groasă ca să o poţi întinde. Torni glazura de zahăr peste cozonacul cald.