Crap la grătar cu salată mediteraneană

peste la gratar cu salata mediteraneana jpeg

Am citit recent într-o carte că asocieri recomandate pentru carnea de crap sunt cele cu verdeţuri cu conţinut scăzut de glucide, anans, papaya, fructe dulci-acrişoare, fructe dulci, fructe uscate. Credem că dacă vei prepara această reţetă de crap la grătar cu salată mediteraneană este exact combinţia perfectă.

Crap la grătar cu salată mediteraneană - Ingrediente

4 bucăţi de crap (800 g fiecare) 4 crenguţe cimbru 1 legătură pătrunjel 2 lămâi 6 linguri ulei de măsline 2 roşii 1 ceapă roşie 1 castravete 50 g rucola 1 salată iceberg mai mică 60 g măsline negre 150 g brânză feta 4 linguri oţet balsamic sare de mare

Crap la grătar cu salată mediteraneană - Cum se prepară:

Se curăţă peştele de intestine, se spală şi se usucă cu prosoape absorbante. Se crestează uşor peştii pe laturi. Se presară cu sare de mare şi se introduc în burţile lor câte o crenguţă de cimbru şi de pătrunjel verde. Se aşază fiecare peşte pe câte o bucată mai mare de staniol (cât să-l îmbrace), se stropesc cu suc de lămâie, cu două linguri de ulei şi se acoperă cu folie, strângând bine la capete. Se pun pe mijlocul grătarulul încins 5 minute pe fiecare parte, după care se aşază pe marginea grătarului şi se frig pe ambele părţi încă 10-15 minute. Roşiile, ceapa şi castravetele spălate bine se taie felii subţiri. Salatele se spală bine, se usucă, se rup bucăţi şi se amestecă cu legumele tăiate, cu măslinele şi cubuleţe de brânză. Se amestecă oţetul balsamic cu patru linguri de ulei, sare, după gust, şi se asezonează salata. Peştii se scot din folie, se decorează cu felii de lămâie şi se servesc cu salată. Şi gata cea mai bună reţetă de crap la grătar cu salată mediteraneană!