Crap pe pat de cartofi

Ingrediente: 1 crap de aproximativ 1 kg, 40 g unt, 1 legătură pătrunjel, sare, piper, 1 lămâie
Pentru garnitură: 1 kg cartofi, 40 g unt, 2 morcovi
Mod de preparare: Timp de preparare: 40 min Dificultate: mică
Cureţi crapul de solzi şi de măruntaie, îl speli şi-l tai pe jumătate de-a lungul. Îl ştergi, îl condimentezi cu sare şi piper şi-l pui în tavă cu partea cu pielea în sus. Stropeşti peştele cu apă şi zeamă de lămâie, pui câte o bucăţică de unt pe fiecare jumătate şi coci în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute.
Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi, îi tai cubuleţe şi-i rumeneşti în unt. Cu câteva minute înainte de a scoate peştele din cuptor, toci pătrunjelul mărunt şi-l presari peste acesta. Peştele se serveşte pe pat de cartofi, garnisit cu feliuţe de morcov.