Cremă cu struguri

StockFood 149383 jpeg

Am oscilat între a vă propune o reţetă de tort cu struguri şi această cremă. Am preferat-o pe aceasta din umră pentru că este mult mai uşor de preparat. Dar, promitem că, în curând, vă vom provoca să preparaţi tortul de struguri.

Ingrediente

300 g boabe de struguri 500 ml lapte 25 g unt 4 ouă 5 linguri zahăr 2 linguri făină 1/2 baton de vanilie 1 măr pentru decor frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare

Fierbe laptele cu batonul de vanilie tăiat pe lungime.

Separat, freacă gălbenuşurile cu zahărul, până ce obţii o cremă spumoasă. Încorporează făina şi subţiază cu laptele fiert, pe care-l torni treptat, amestecând permanent.

Aşază vasul pe foc mic şi lasă compoziţia să fiarbă încet, amestecând continuu, până ce se îngroaşă. Ia apoi vasul de pe foc şi lasă crema să se răcească.

Când este doar călduţă, adaugă untul, frecând energic. Bate albuşurile spumă tare şi încorporează-le încet în cremă. În felul acesta, crema va fi mai aerată.

Repartizează boabele de struguri în cupe, toarnă peste ele crema preparată, decorează cupele cu felii subţiri de măr şi cu frunze de mentă. Serveşte crema după ce a stat o oră la frigider.

sursa foto: Stockfood