Cremă de brânză feta cu usturoi copt

1 shutterstock 1588006387 jpg jpeg

E atât de uşor să faci acasă crema tartinabilă de brânză, pe care o poţi mânca la micul dejun, o poţi folosi în sandvişuri sau o poţi mânca la o gustare, cu grisine sau bastonaşe de legume.

Ingrediente

2 căpăţâni mari de usturoi

3 linguri ulei de măsline

300 g feta

100 g smântână fermentată (25% grăsime)

sare

piper alb măcinat

Cureţi căpăţânile de usturoi de primele două rânduri de foi, apoi le tai jumătăţi, transversal. Le stropeşti cu ulei de măsline şi le pui într-o tavă la cuptor până se înmoaie şi se caramelizează uşor. Le laşi la răcorit, le cureţi coaja, păstrând doar miezul copt.

Fărâmţezi brânza feta şi o pui în blender. Adaugi smântâna, usturoiul copt, sare (dacă mai e nevoie) şi piper. Mixezi până obţii o pastă fină. O decorezi cu verdeaţă proaspăt tocată, ulei de măsline şi o serveşti cu pâine prăjită.

FOTO Shutterstock



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg