Cremă de brânză feta cu usturoi copt

E atât de uşor să faci acasă crema tartinabilă de brânză, pe care o poţi mânca la micul dejun, o poţi folosi în sandvişuri sau o poţi mânca la o gustare, cu grisine sau bastonaşe de legume.
Ingrediente
2 căpăţâni mari de usturoi
3 linguri ulei de măsline
300 g feta
100 g smântână fermentată (25% grăsime)
sare
piper alb măcinat
Cureţi căpăţânile de usturoi de primele două rânduri de foi, apoi le tai jumătăţi, transversal. Le stropeşti cu ulei de măsline şi le pui într-o tavă la cuptor până se înmoaie şi se caramelizează uşor. Le laşi la răcorit, le cureţi coaja, păstrând doar miezul copt.
Fărâmţezi brânza feta şi o pui în blender. Adaugi smântâna, usturoiul copt, sare (dacă mai e nevoie) şi piper. Mixezi până obţii o pastă fină. O decorezi cu verdeaţă proaspăt tocată, ulei de măsline şi o serveşti cu pâine prăjită.
FOTO Shutterstock