Cremă de brânză feta cu usturoi copt

1 shutterstock 1588006387 jpg jpeg

E atât de uşor să faci acasă crema tartinabilă de brânză, pe care o poţi mânca la micul dejun, o poţi folosi în sandvişuri sau o poţi mânca la o gustare, cu grisine sau bastonaşe de legume.

Ingrediente

2 căpăţâni mari de usturoi

3 linguri ulei de măsline

300 g feta

100 g smântână fermentată (25% grăsime)

sare

piper alb măcinat

Cureţi căpăţânile de usturoi de primele două rânduri de foi, apoi le tai jumătăţi, transversal. Le stropeşti cu ulei de măsline şi le pui într-o tavă la cuptor până se înmoaie şi se caramelizează uşor. Le laşi la răcorit, le cureţi coaja, păstrând doar miezul copt.

Fărâmţezi brânza feta şi o pui în blender. Adaugi smântâna, usturoiul copt, sare (dacă mai e nevoie) şi piper. Mixezi până obţii o pastă fină. O decorezi cu verdeaţă proaspăt tocată, ulei de măsline şi o serveşti cu pâine prăjită.

FOTO Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg