Cremă de zahăr ars

3 crema de zahar ars jpg jpeg

Unul dintre cele mai răcoritoare deserturi ale verii, aromata cremă de zahăr ars, va fi cu siguranţă desertul aşteptat de toţi.

De ce ai nevoie pentru cremă de zahăr ars

4 ouă

8 linguri cu vârf zahăr

2 linguri zahăr vanilat

1 praf de sare

500 ml lapte crud

Cum se prepară crema de zahăr ars

Topeşti 4 linguri de zahăr într-o cratiţă cu pereţii înalţi. Când capătă o culoare roşcat-auriu, mişti cratiţa ca să acoperi pereţii cu zahărul topit. Baţi ouăle ca pentru omletă cu sarea, zahărul rămas şi cel vanilat. Le încorporezi în laptele călduţ. Baţi amestecul cu telul pentru omogenizare rapidă, vasul fiind ţinut pe foc mic. Torni amestecul în cratiţa cu zahăr ars atunci când începe să se îngroaşe. Pui cratiţa într-un vas mai mare, în care torni apă caldă şi dai la cuptor până când crema se leagă şi se rumeneşte uşor.

Descoperă mai multe reţete în cartea “Dulciuri de casă de IERI şi de AZI”, aceasta se găseşte la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Click! Poftă bună! la preţul special de doar 12,50 lei.

                          

image image