Crochete cu carne de pui
Servite cu piure, cartofi prăjiţi sau alte legume călite, aceste crochete cu carne de pui sunt incredibil de bune. Nu uita să le adaugi un sos.
De ce ai nevoie pentru crochete cu carne de pui
200 ml lapte
200 ml supă de pui clară
piper
pătrunjel
sare
110 g unt
1 ceapă
200 g făină
650 g carne de pui fiartă şi tocată
ulei, pentru prăjit
Pentru crustă
2 ouă
400 ml lapte
1 praf de sare
200 g făină
200 g pesmet
Pentru sos
3 linguri unt
400 ml supă clară de pui
2 linguri ulei
pătrunje
sare
piper
Cum se prepară crochetele cu carne de pui
Pentru crochete, combini laptele cu supa, adaugi sare, piper şi pătrunjel tocat, după gust şi le pui pe foc până când aproape dau în clocot. Separat, topeşti untul şi căleşti ceapa tocată, apoi adaugi făina şi amesteci 2-3 minute. Torni supa, amesteci şi laşi până când se îngroaşă, apoi adaugi carnea de pui. Amesteci şi dai deoparte.
Baţi ouăle cu sare. Formezi crochetele cu mâna umedă, le treci prin făină, apoi prin ou şi, la sfârşit, prin pesmet. Le rumeneşti în ulei încins.
Pentru sos, topeşti untul în tigaie, adaugi făina şi amesteci. Torni supa şi laşi să fiarbă până se îngroaşă sosul, apoi adaugi sare, piper şi pătrunjel tocat.
Serveşti crochetele cu sos.