Crochete de post din cartofi

Cartofii sunt un aliment de bază în perioada postului. Sunt versatili şi îi poţi folosi în multe preparate şi combinaţii. Aceste crochete pot fi atât o gustare săţioasă, cât şi un fel principal, alături de o salată sau un sos.
Ingrediente
1 kg cartofi
1 linguriţă pudră de ceapă
1 inguriţă pudră de usturoi
2 inguri făină
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă sare
½ linguriţă piper negru
1 lingură pătrunjel tocat, opţional
200 g pesemet fin
caşcaval vegetal, 150 g
ulei, pentru prăjit
Speli bine cartofii şi îi fierbi în coajă, doar pe trei jumătate. Îi scurgi, îi descojeşti şi îi dai prin răzătoarea mare.
Îi pui într-un bol, adaugi caşcavalul vegetal dat prin răzătoare, îi condimentezi cu sare, piper, pudră de usturoi şi de ceapă, pui făina, pătrunjelul tocat, uleiul de măsline şi omogenizezi amestecul.
Într-o tavă cu hârtie de copt, pui acest amestec, într-un strat de 1,5 centimetri grosime, îl nivelezi, îl acoperi cu folie alimentară şi îl dai la frigider o oră.
Îl tai în bucăţi de forma dorită, le dai prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei, până ce devin aurii. Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absobi surplusul de ulei şi le serveşti calde, cu sosul preferat sau cu o salată.
FOTO Shutterstock