Crochete de post din cartofi

1 shutterstock 1814084672 jpg jpeg

Cartofii sunt un aliment de bază în perioada postului. Sunt versatili şi îi poţi folosi în multe preparate şi combinaţii. Aceste crochete pot fi atât o gustare săţioasă, cât şi un fel principal, alături de o salată sau un sos.

Ingrediente

1 kg cartofi

1 linguriţă pudră de ceapă

1 inguriţă pudră de usturoi

2 inguri făină

2 linguri ulei de măsline

1 linguriţă sare

½ linguriţă piper negru

1 lingură pătrunjel tocat, opţional

200 g pesemet fin

caşcaval vegetal, 150 g

ulei, pentru prăjit 

Speli bine cartofii şi îi fierbi în coajă, doar pe trei jumătate. Îi scurgi, îi descojeşti şi îi dai prin răzătoarea mare.

Îi pui într-un bol, adaugi caşcavalul vegetal dat prin răzătoare, îi condimentezi cu sare, piper, pudră de usturoi şi de ceapă, pui făina, pătrunjelul tocat, uleiul de măsline şi omogenizezi amestecul.

Într-o tavă cu hârtie de copt, pui acest amestec, într-un strat de 1,5 centimetri grosime, îl nivelezi, îl acoperi cu folie alimentară şi îl dai la frigider o oră.

Îl tai în bucăţi de forma dorită, le dai prin pesmet şi le prăjeşti în baie de ulei, până ce devin aurii. Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absobi surplusul de ulei şi le serveşti calde, cu sosul preferat sau cu o salată.

FOTO Shutterstock