Crumble cu piersici

Pentru că este sezonul piersicilor, haideţi să ne bucurăm de ele într-o plăcintă delicioasă cu bucăţele sfărâmicioase de aluat pe deasupra. Piersicile zemoase, alături de aluatul fraged şi de umplutura de vanilie sunt un desert pe care îl vei adora.
Ingrediente:
Pentru stratul de fructe
1 kg piersici
150 g zahăr
zeama de la 1⁄2 lămâie
30 g amidon
2 ml esență vanilie
Pentru crumble
150 g făină
100 g unt
40 g zahăr brun
1 praf de sare
Pentru crumble, bați untul cu zahărul, adaugi făina și sarea, apoi frămânți până obții o compoziție sfărâmicioasă. Cureți, feliezi piersicile și pui peste ele zahărul, amidonul, zeama de lămâie și vanilia. Le așezi într-o tavă tapetată și împrăștii compoziția pentru crustă. Dai la cuptorul preîncins până se rumenește.