"Cuib de pasăre" însiropat
Există şi deserturi care se prepară în timp scurt, cu ingrediente puţine, dar care sunt extrem de gustoase. Iată unul dintre ele.
- 250 g fidea
- 300 g unt
- 200 ml apă
- 200 g zahăr
- 2 linguri miere
- zeama de la ½ lămâie
- 50 g fistic
- 1 lingură apă de flori de portocal
- 300 g iaurt grecesc
Topeşti untul şi-l torni fierbinte peste fidea, astfel încât să o acopere şi să o înmoaie, apoi o aşezi într-o tavă pentru brioşe. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20 de minute.
Între timp, pregăteşti siropul. Amesteci zahărul şi mierea cu apa. Adaugi zeama de lămâie şi pui amestecul pe foc, 15-20 de minute, până se îngroaşă. La final, torni apa de flori.
După ce cuiburile sunt gata, le scoţi din tavă şi le stropeşti din abundenţă cu sirop. Deasupra le decorezi cu fistic. Serveşti cuiburile cu iaurt grecesc.
FOTO: Profimedia