"Cuib de pasăre" însiropat

2 profimedia cuib jpg jpeg

Există şi deserturi care se prepară în timp scurt, cu ingrediente puţine, dar care sunt extrem de gustoase. Iată unul dintre ele.

  • 250 g fidea
  • 300 g unt
  • 200 ml apă
  • 200 g zahăr 
  • 2 linguri miere
  • zeama de la ½ lămâie
  • 50 g fistic
  • 1 lingură apă de flori de portocal
  • 300 g iaurt grecesc 

Topeşti untul şi-l torni fierbinte peste fidea, astfel încât să o acopere şi să o înmoaie, apoi o aşezi într-o tavă pentru brioşe. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 20 de minute.

Între timp, pregăteşti siropul. Amesteci zahărul şi mierea cu apa. Adaugi zeama de lămâie şi pui amestecul pe foc, 15-20 de minute, până se îngroaşă. La final, torni apa de flori.

După ce cuiburile sunt gata, le scoţi din tavă şi le stropeşti din abundenţă cu sirop. Deasupra le decorezi cu fistic. Serveşti cuiburile cu iaurt grecesc.

FOTO: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg