Cum faci cea mai bună salată de icre. Ce trebuie să faci chiar de la început ca să nu se taie

1 shutterstock 358441739 jpg jpeg

Salata de icre este unul dintre antreurile preferate ale românilor şi, cu toate că există zeci de producători şi de sortimente în magazine, nimic nu se compară cu una făcută în casă. Însă este un preparat sensibil, care se poate transforma rapid într-un eşec. Nu şi dacă ştii principalul truc, prima operaţiune pe care trebuie să o faci când începi să o pregăteşti.

Mulţi dintre cei care au încercat să prepare acasă salata de icre au renunţat după tentative nereuşite şi ingrediente aruncate. Principalul truc pentru ca salata să nu se taie este chiar primul pas al procesului de preparare. Mai întâi, icrele trebuie mixate/amestecate singure, 1-2 minute, fără ulei. Abia când pelicula care înconjoară bobiţele este spartă, icrele vor putea absorbi mai bine uleiul.

Pe măsură ce adăugaţi ulei peste icre şi mixaţi, compoziţia va creşte în volum. În cazul unor icre de calitate, uleiul este suficient, nu este nevoie de adaosuri inutile precum miez de pâine sau miez de pâine înmuiat în lapte. Puţin suc de lămâie va asezona plăcut salata, iar 1-2 linguriţe de apă carbogazoasă adăugate în amestec, în timpul preparării, vor face salata pufoasă şi aerată.

Salată de icre 

Ingrediente

100-150 g icre (crap, păstrăv, ştiucă)

300 ml ulei de floarea soarelui

zeamă de lămâie

apă minerală

1 ceapă roşie

Pui icrele într-un castron încăpător şi le mixezi singure, fără ulei, 1-2 minute, pentru a sparge membrana şi, astfel, icrele vor absorbi mai bine uleiul.

Începi să torni uleiul treptat, continuând să mixezi. La jumătate procesului, adaugi 1-2 linguriţe de apă minerală, care va face salata aerată. La final, pui zeamă de lămâie, după gust, şi mai mixezi puţin.

Serveşti salata de icre cu ceapă roşie tocată şi o decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock