Cum faci cel mai bun piept de raţă la cuptor

1 piept de ra jpg jpeg

Nu mai ştii ce să găteşti, dar parcă ai vrea să încerci un preparat nou? Atunci surprinde-i pe cei dragi cu piept de raţă la cuptor. Reţeta nu e deloc complicată şi îţi va înnebuni simţurile, cu siguranţă.

Ingrediente necesare:

- un piept de raţă - 300 de grame de frunze de spanac - 50 de grame de unt - trei portocale - o lingură de miere - o lingură de boia dulce - sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Taie pieptul de raţă în două, după care pune-l la fiert cu doi litri de apă şi un praf de sare. Când a început să clocotească pune bucăţile de raţă şi fierbe-le 90 minute.

Ulterior, scoate-le din apă, scurge-le bine şi unge-le cu miere. Condimentează cu piper şi boia de ardei dulce. Se pun în tavă şi se coc 45 minute la foc moderat.

Ulterior, amestecă sucul obţinut din două portocale cu o lingură de miere şi toarnă amestecul peste bucăţile de raţă şi scoate din cuptor.

Cealaltă portocală se decojeşte şi se desface în felii. Se încinge untul şi se adaugă frunzele de spanac bine spălate. Se presară cu sare şi piper şi se amestecă uşor. După ce s-au înmuiat puţin se iau de pe foc.

Se montează farfuriile. Aşază o bucată de friptură, felii de portocală şi garnitura de spanac. Se toarnă sosul de portocală, din tava în care s-a preparat raţa.

Poftă bună!