Cum prepari celebrele găluşte japoneze Gyoza

1 shutterstock 1792033784 jpg jpeg

Cu aceste găluştele nu dai greş niciodată atunci când ai poftă de un meniu consistent şi delicios. Sunt atât de simplu de preparat, încât le vei găti, de fiecare dată, cu plăcere!

Ingrediente

Pentru aluat:

500 g făină

1 linguriţă sare

1 linguriţă zahăr

2 linguri ulei

250 ml apă

Pentru umplutură:

150 g varză dulce

500 g carne de porc, tocată

2 căţei de usturoi

1 linguriţă ghimbir ras

2-3 fire ceapă verde

2 linguri ulei de susan

2-3 linguri ulei vegetal

1 lingură sos de soia

1 lingură sos de stridii

sare

piper alb  

Tai varza fideluţă, presari puţină sare, frămânţi cu mâinile şi laşi deoparte 20 de minute la înmuiat, apoi o scurgi bine de lichid. Într-un vas larg, amesteci carnea tocată cu varza, usturoiul zdrobit, ceapa tăiată fin, sosurile, amidonul, o lingură de ulei, ghimbir, sare şi piper după gust. Dai la frifider 30 de minute, să se întrepătrundă aromele.

Pui într-un castron făina, sare şi zahărul, adaugi uleiul şi începi să torni apa fierbinte. Amesteci, apoi frămânţi până ce aluatul devine foarte elastic şi nelipicios. Poţi efectua aceste operaţii şi cu un mixer. Laşi aluatul într-un bol, acoperit cu folie alimentară, 30 de minute.

Pe suprafaţa de lucru presărată cu puţină făină, întinzi foaie subţire, apoi decpezi c un pahar sau inel de inox cercuri cu dimetrul de 9-10 cm. Pui pe fiecare cer o lingură de umplutură, îndoi şi sigilezi marginile, astfel încât să formezi câteva pliuri. Repeţi până termini ingredientele.

Încingi uleiul vegetal şi restul de ulei de susnt într-o tigaie încăpătoare şi prăjeşti găluştele pe o singură parte, 2-3 minute la foc mediu, torni apă cât să le cuprindă şi laşi să fiarbă, sub capac, 4-5 minute până scade lichidul. Serveşti găluştele calde cu sos de soia, sos picant sau cu sosul preferat.

FOTO Shutterstock