Cum prepari tort în formă de iepuraş de Paşte - Reţeta pas cu pas

Tort iepuras de Paste jpeg

Astăzi îţi aducem în atenţie un desert apetisant care nu trebuie să lipsească de la mesele tale festive din această perioadă. Acest tort mic ce imită corpul unui iepuraş este un desert simplu de Paşte care va atrage privirile tuturor, atât ale adulţilor, cât şi ale copiilor.

Tort în formă de iepuraş de Paşte - Ingrediente

Pentru blat

6 ouă 250 g făină 250 g zahăr pudră zeama şi coaja de la 1 lămâie zahăr vanilat, după gust ulei, pentru uns

Pentru crema de vanilie

125 g zahăr

3 gălbenuşuri

1 esenţă de vanilie

300 ml frişcă nebătută

25 g gelatină

300 ml frişcă bătută

Pentru decor

vată de zahăr, opţional

bomboane colorate

Cum se prepară acest tort în formă de iepuraş de Paşte

Baţi bine ouăle cu zahărul pudră şi cu cel vanilat, până când se albesc şi îşi dublează sau îşi triplează volumul. Le amesteci cu făina, pe care o adaugi în ploaie, până se omogenizează.

image

Pui zeama şi coaja de lămâie şi torni aluatul în două forme de brioşe unse cu ulei (fără hârtie pentru brioşe) şi într-un bol adânc şi termorezistent, uns.

image

Dai tava de brioşe la cuptor şi le laşi 17 minute sau până trec testul cu scobitoarea. Coci pandişpanul 50 de minute sau până trece testul scobitorii. Îl laşi să se răcească 10 minute şi îi tai partea de sus până când suprafaţa este aproape plată.

image

Aşezi blatul pe un platou, ca şi când bolul ar fi răsturnat cu susul în jos şi laşi brioşele deoparte, să se răcească complet. Tai lateralele brioşelor pentru a crea picioruşele de iepure.

image

Pentru cremă, fierbi pe baie de aburi zahărul, gălbenuşurile, esenţa de vanilie, şi frişca nebătută. Amesteci bine ingredientele. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe pachet şi o adaugi în compoziţie. Iei crema de pe foc şi amesteci în continuare, până când se răceşte complet. Adaugi frişca bătută şi amesteci. Dai crema la frigider ca să se întărească.

image

Îmbraci tortul în cremă şi acoperi şi picioruşele iepurelui, ca să se lipească astfel de restul corpului. Decorezi cu bomboane colorate, după imaginaţie, ca să creezi pernuţele picioruşelor. Dacă vrei, îi faci codiţa din vată de zahăr şi o lipeşti pe tort.

image

julieblanner.com