Cum să faci nutella la tine acasă

1 captura de ecran din 2019 05 21 la 18 20 02 png png

O cremă extraordinar de bogată şi fină pe care o poţi prepara pentru torturi, prăjituri sau clătite. Pentru această cremă ai nevoie doar de câteva ingrediente şi va fi deveni o reţetă pe care o vei face ori de câte ori ai poftă de ceva dulce.

Ingrediente pentru nutella de casă:

2 ouă întregi 150 g zahăr 2 linguri lapte rece 50 g cacao de calitate 200 g unt 1 praf de sare

Mod de preparare nutella de casă:

Pentru început pune o cratiţă cu apă pe foc, cam pe jumătate plină.  Bate ouăle într-un bol cu zahărul cu ajutorul unui tel. Adaugă un praf de sare şi continuă să amesteci pentru 5 minute. Pune cele două linguri de lapte şi pune bolul peste cratiţa cu apă cât să acopere oala, la foc potrivit spre mic.

Continuă să baţi cu telul timp de 15 minute, fără să te opreşti, până când compoziţia se va îngroşa. Dă bolul jos de pe foc şi adaugă imediat cele 50 de grame de cacao cernută, amestecând energic până când cacaua se înglobează în cremă. Lasă la răcit la temperatura camerei timp de 10 minute.

Apoi, taie untul în cubuleţe mici şi înglobează, pe marginea bolului, câte un cubuleţ, până termini cele 200 de grame de unt. Dacă vrei, poţi adaugă esenţe de vanilie, rom sau migdale.

Serveşte pe clătite, sau chiar un pandişpan simplu.