Cum se fac bomboloni, gogoşile italiene cu scorţişoară

gogosi jpeg

Este de ajuns să le prepari o singură dată şi vor deveni repede reţeta ta preferată de gogoşi. Iată cum se fac celebrele bomboloni.

De ce ai nevoie pentru bomboloni

20 g drojdie proaspătă

150 ml lapte cald

30 g zahăr tos

400 g făină

1 praf de sare

1 ou

40 g unt

ulei, pentru prăjit

zahăr cu scorţişoară, pentru decor

Pentru cremă

150 g smântână

200 g ciocolată neagră

Cum se prepară bomboloni

Combini drojdia cu laptele cald şi omogenizezi. Amesteci zahărul, făina, sarea, oul, untul şi laptele. Mixezi 2 minute. Acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi aproximativ o oră să crească.

Formezi din aluat 18 biluţe de mărimea unor mingi de golf. Ai grijă ca mâinile să fie mereu ude pentru a nu se lipi aluatul de ele. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le laşi 30 de minute să crească.

Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti gogoşile pe toate părţile, apoi le scoţi şi le pui pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei.  Le treci apoi prin zahăr cu scorţişoară. Topeşti ciocolata ruptă cu smântâna. Serveşti gogoşile cu sos de ciocolată.

Sursa http://icingonthesteak.com

http://icingonthesteak.com