Cum se face siropul de cireşe
Cireşe sunt delicioase, iar pentru că începe sezonul lor, trebuie să profităm la maximum de aceste fructe cu gust minunat. Fie că le folosiţi în prăjituri, în cocktailuri sau sub formă de sirop, cireşele sunt excelente pentru sănătate, conţinând multe vitamine şi puţine calorii.
Ingrediente pentru siropul de cireşe:
160 ml apă 160 ml zahăr 90 g cireşe proaspete
Mod de preparare sirop de cireşe:
Pune apa şi zahărul într-o cratiţă şi pune-o pe foc potrivit amestecând ocazional, până ce zahărul este dizolvat. Dă crăticioara de pe foc şi adaugă cireşele fără sâmburi. Zdrobeşte cireşe folosind o furculiţă sau un zdrobitor de cartofi. Lasă amestecul să stea pentru o oră.
Trece amestecul printr-o sită, apăsând pulpa de cireşe cu o spatulă, ca să extragi cât mai mult lichid posibil.
Părţile solide aruncă-le sau foloseşte-le într-o altă reţetă, iar siropul pune-l într-un recipient care se închide ermetic şi lasă-l în frigider. Dacă foloseşti cireşe congelate, adaugă-le în timp ce siropul încă este pe foc. Pune siropul şi fructele congelate pe foc să mai dea un clocot, şi apoi le zdrobeşti şi continui procesul.