Cum se face supă grecească de pui cu lămâie

La greci este cunoscută sub numele de Avgolemono şi este servită atât fierbinte, în zilele mai răcoroase, cât şi mai rece, atunci când este arşiţă afară. Iată cum se face supa grecească de pui cu lămâie!
De ce ai nevoie pentru supă grecească de pui cu lămâie
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă
3 căţei de usturoi
1 l supă de pui
1 frunză dafin
sare
piper
2 piepţi de pui dezosaţi
100 g orez cu bob lung
zeama de la 1 lămâie
3 ouă
mărar
Cum se prepară supa grecească de pui cu lămâie
Rumeneşti ceapa tocată în ulei până când devine uşor sticloasă. Pui usturoiul tocat şi-l laşi un minut. Adaugi pieptul de pui tocat, supa de pui, frunza de dafin, sare şi piper după gust. Laşi să fiarbă până când se pătrunde carnea, apoi o scoţi şi pui în loc orezul. Laşi să fiarbă 20 de minute, adaugi din nou carnea şi scoţi frunza de dafin.
Separat, baţi ouăle cu zeama de lămâie, pui un polonic de supă peste ouă, amesteci, apoi torni totul în oală. Pui mărarul tocat şi mai laşi la fiert 5 minute, apoi stingi focul.
Serveşti cu mărar tocat şi felii de lămâie.