Cum se prepară jalebi, celebrul desert indian
Sunt dulci şi însiropate, aşa cum ar trebui să fie un desert servit alături de un pahar de limonadă rece.
De ce ai nevoie pentru jalebi
Pentru aluat
200 g făină
3 linguri amidon
1 lingură unt
150 ml lapte bătut
apă, dacă este nevoie
1 strop de colorant alimentar portocaliu, opţional
ulei, pentru prăjit
Pentru sirop
200 g zahăr
150 ml apă
½ lămâie stoarsă
Cum se prepară jalebi
Pui toate ingredientele pentru aluat într-un vas şi le mixezi până când se omogenizează şi compoziţia nu are cocoloaşe. Dacă este prea tare, mai poţi turna puţină apă, deoarece ea trebuie să aibă consistenţa unei smântâni mai subţiri. O acoperi şi o laşi la temperatura camerei 24 de ore până face bule de aer la suprafaţă. O mixezi din nou.
Pentru sirop, apa, zahărul şi zeama de lămâie pe foc şi amesteci până când se dizolvă zahărul.
Încingi uleiul într-o tigaie. Pui compoziţia într-o pungă, o legi la gură şi o tai la un capăt, cât să curgă un fir subţire. Formezi jelebi direct în cratiţă şi le rumeneşti pe ambele părţi.
Le pui fierbinţi în sirop 10-15 secunde, apoi le scoţi.