Cum se prepară jalebi, celebrul desert indian

desert jpeg

Sunt dulci şi însiropate, aşa cum ar trebui să fie un desert servit alături de un pahar de limonadă rece.

De ce ai nevoie pentru jalebi

Pentru aluat

200 g făină

3 linguri amidon

1 lingură unt

150 ml lapte bătut

apă, dacă este nevoie

1 strop de colorant alimentar portocaliu, opţional

ulei, pentru prăjit

Pentru sirop

200 g zahăr

150 ml apă

½ lămâie stoarsă

Cum se prepară jalebi

Pui toate ingredientele pentru aluat într-un vas şi le mixezi până când se omogenizează şi compoziţia nu are cocoloaşe. Dacă este prea tare, mai poţi turna puţină apă, deoarece ea trebuie să aibă consistenţa unei smântâni mai subţiri. O acoperi şi o laşi la temperatura camerei 24 de ore până face bule de aer la suprafaţă. O mixezi din nou.

Pentru sirop, apa, zahărul şi zeama de lămâie pe foc şi amesteci până când se dizolvă zahărul.

Încingi uleiul într-o tigaie. Pui compoziţia într-o pungă, o legi la gură şi o tai la un capăt, cât să curgă un fir subţire. Formezi jelebi direct în cratiţă şi le rumeneşti pe ambele părţi.

Le pui fierbinţi în sirop 10-15 secunde, apoi le scoţi.

Sursa https://www.sandhiyascookbook.com

https://www.sandhiyascookbook.com