Cum se prepară Tiganites, gogoşile greceşti cu dulceaţă de struguri

gogosi jpeg

Pot fi servite atât la micul dejun, cât şi la desert. Sunt atât de bune încât nu ai crede că sunt preparate doar din ingrediente de post.

De ce ai nevoie pentru gogoşi greceşti

400 g făină

1 linguriţă drojdie uscată

2 linguri zahăr

200 ml apă

sare

ulei, pentru prăjit

dulceaţă de struguri, pentru servit

Cum se prepară gogoşile

Cerni făina de două ori într-un vas. Adaugi drojdia şi zahărul şi amesteci. Torni apa călduţă, adaugi sarea şi frămânţi până când obţii un aluat omogen, nu foarte moale, pe care-l laşi la crescut 30 de minute.

Încingi uleiul în tigaie. Întinzi o foaie nu foarte subţire din aluat, o decupezi şi pui gogoşile pe baia de ulei. Le ţii până când se rumenesc pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Le serveşti cu dulceaţă de struguri.

Sursa http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro

http://amateurcookprofessionaleater.blogspot.ro