Curry cu dovleac şi pui

shutterstock 727292836 jpg jpeg

Aromele exotice din condimente se potrivesc foarte bine cu dovleacul. Poţi servi acest curry cu orez basmati fiert, un orez foarte aromat şi care se digeră foarte uşor.

Ingrediente

500 g piept de pui dezosat

1 kg dovleac

2 cepe

5 căţei de usturoi

2 cm ghimbir proaspăt

1 ardei iute, opţional

300 ml lapte de cocos

2 linguriţe pudră de curry

4 linguri ulei

sare

Cureţi ceapa, usturoiul şi ghimbirul, le tai mărunt şi le pui la călit în ulei. Dacă doreşti, adaugi şi ardei iute, feliat. Le laşi 2-3 minute, la foc mare, apoi adaugi pieptul de pui tăiat bucăţi şi continui să le prăjeşti împreună, până ce puiul e rumenit.

Cureţi dovleacul de coajă, îl tai cuburi şi îl adaugi în cratiţă. Torni o cană de apă şi fierbi sub capac 15 minute. Condimentezi cu pudra de curry, sare, după gust, torni laptele de cocos şi continui să fierbi încă 15 minute.

Serveşti curry-ul fierbinte, cu orez basmati fiert.

FOTO Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg