Curry de năut, cea mai aromată mâncărică de post

Curry de naut reteta de post jpeg

Reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi nu este foarte complicată şi este recomandată de renumitul bucătar Jamie Oliver. Ingredientul de bază este năutul, însă ceea ce îi dă gust mâncării este amestecul de condimente folosit în preparatele de tip curry în bucătăria indiană.

Ingrediente (8 porţii)

2 cepe potrivite 400 g năut, de la conservă 1-2 ardei iuţi verzi 2 linguri ulei 1 linguriţă seminţe de muştar 1-2 linguriţe zahăr, opţional 200 g roşii de la conservă 1 linguriţă pastă de ghimbir proaspătă 1 linguriţă pastă de usturoi 1 linguriţă pastă de ardei iute 1 linguriţă praf de chili 1 linguriţă turmeric câteva frunze de coriandru ½ linguriţă garam masala (amestec de condimente folosite la prepararea curry-ului)

Mod de preparare

Cureţi şi toci ceapa, scurgi şi speli bine boabele de năut şi tai ardeii iuţi felii subţiri. Încingi uleiul într-o cratiţă, la foc mediu, adaugi seminţele de muştar şi când au început să pocnească, adaugi ceapa tocată şi o prăjeşti până devine sticloasă şi aurie pe margini.

Toci şi încorporezi roşiile din conservă, apoi ţii pe foc încă 5 minute, înainte să adaugi pasta de ghimbir, pasta de usturoi şi pasta de ardei iute, apoi praful de chili, zahărul (dacă foloseşti) şi un praf de sare de mare. Amesteci în continuare şi mai fierbi 5 minute.

Răstorni năutul în cratiţă, pui 250 ml de apă ca să faci un sos gros. Acoperi vasul cu un capac, reduci flacăra şi fierbi la foc mic 5-7 minute. Alegi şi toci frunzele de coriandru, apoi le presari peste mâncărica de năut, împreună cu amestecul de condimente garam masala şi serveşti cu feliuţe de ardei iute.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com