Curry de pui cu smântână de cocos

1 shutterstock 1070306201 jpg jpeg

Reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi nu este deloc complicată, în schimb e plină de arome exotice. Condimentele indiene şi smântâna de cocos dau gust unic acestui curry de pui. ;  

  • Porții: 4
  • Timp total: 1 h
  • Pregătire: 20 min
  • Gătire: 40 min
  • Categorie: curry, mancare indiana

Ingrediente

● 500 g piept de pui dezosat

● 300 g smântână de cocos

● 1 ceapă mare

● 5 căţei usturoi

● 2 cm rădăcină ghimbir

● 30 g ulei de cocos

● 2 linguriţe garam masala

● 1 linguriţă turmeric

● 1 baton scorţişoară, opţional

● 1 linguriţă praf de chili, opţional

● sare, după gust

● ierburi aromatice, pentru decorat

Mod de preparare

Într-o tigaie adâncă, antiaderentă, încălzeşti uleiul de cocos. Pui pieptul tăiat cubuleţe şi îl prăjeşti 5 minute, până se rumeneşte uşor. În blender, faci o pastă din ceapă, usturoi ş ghimbir, o torni peste pui, condimentezi cu sare, după gust şi mai prăjeşti 2 minute. Adaugi toate condimentele, inclusiv batonul de scorţişoară, apoi smântâna de cocos şi fierbi, acoperit cu capac, 20-30 de minute, amestecând din când în când. E gata atunci când sosul a scăzut şi s-a îngroşat.

Serveşti cu orez fiert, cu sferturi de lămâie şi, dacă doreşti, cu diverse ierburi aromatice.

FOTO: Shutterstock